1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 2024 Yılında En Çok Artacak Hisseler

2024 Yılında En Çok Artacak Hisseler

2024 Yılında En Çok Artacak Hisseler
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 yılında en çok artacak hisseler, yatırımcılar tarafından geniş bir araştırma konusu haline gelmiştir. Yeni yılda da faizlerin artış göstermesi, vatandaşları farklı yatırım alanlarına yönlendiriyor. Ancak borsa, tüm faiz artışlarına rağmen yatırımcısına kazandırmaya da devam etmektedir. Alınan hisseleri orta ve uzun vadede düşündüğümüzde, yatırımcıların bu konuda daima kazançlı çıktıklarını söyleyebiliriz. Bu konuda detaylı bir araştırma ve öngörü oluşturan analistler ise 2024 yılında kazandıracak hisseler sıralaması yaptı. 

Yeni yılda yabancı yatırımcıların sayısının da artmasıyla birlikte, borsada iyi bir yükselişin olması öngörülüyor. Yine de borsanın artış trendlerini belirleyecek olan unsurlar, 2024 yılı Mart sonu seçimleri olacaktır. Mesela seçim öncesi borsanın performansında bir düşüklük olursa, bu gayet normal karşılanmalıdır. Zira geçmiş seçimlere baktığımızda da aynı senaryoların defalarca kez yaşandığını görebilmekteyiz. Zaten borsa gündemindeki asıl belirsizlikler, 2023 Yılı Mayıs seçimlerinde çoktan ortadan kalkmıştı. Şimdi ise Belediye seçimlerinin de tammalanmasıyla birlikte borsaki durumların 2024 yılı dahilinde en net haline gelmesi bekleniyor. 

Haziran Ayına Dikkat

 

2024 yılında en çok artacak hisseler konusu dahilinde herkesin dikkatini Haziran ayına çekmek isteriz. ALB Yatırım Araştırma Yönetmeni Uğur Aydın’a göre, 2024 yılında yüksek faiz oranlarının devam etmesi durumunda borsadaki iç talebin yatay bir seyirde olması bekleniyor. Ancak tüm her şey yerel seçimler sonra değişebilir ve hisse senedi fiyatlarında da artış yaşanabilir. İşte bunun için de yatırımcıların özellikle de Haziran ayına dikkat etmesi gerekmektedir. Bu tarih, hisse senedi fiyatlarının yukarı yönlü hareket etmesi durumundaki kırılma noktası olabilir. 

2024 Yılında En Çok Artacak Hisseler Listesi 

2024 Yılında En Çok Artacak Hisseler

2024 yılında en çok artacak hisseler şu şekilde sıralanabilir;

  1. TAV Havalimanları Holding
  2. Koza Altın
  3. Vestel Beyaz Eşya
  4. Doğan Holding
  5. Ereğli Demir Çelik
  6. Akbank
  7. Eczacıbaşı İlaç
  8. Karsan
  9. Şişecam
  10. Anadolu Grubu Holding
  11. Yapı Kredi
  12. Arçelik
  13. Astor Enerji
  14. Coca Cola İçecek
  15. Kocaer Çelik
  16. Kardemir
  17. Migros
  18. Petkim
  19. Sabancı Holding
  20. Türk Telekom
  21. Tüpraş
  22. Tofaş Otomobil Fabrikaları
  23. Enka İnşaat
  24. Alarko Holding
  25. Aselsan
  26. Türkiye Sigorta
  27. Tekfen Holding
  28. Oyak Çimento
  29. Turkcell
  30. Emlak Konut GYO
  31. THY
  32. BİM
  33. Pegasus
  34. Tüpraş
  35. Biotrend Çevre ve Enerji
  36. Escar Filo Kiralama
  37. Say Yenilenebilir Enerji
  38. Garanti BBVA
  39. Enerjisa
  40. İş Bankası
  41. Girişim Elektrik Sanayi
  42. Koç Holding
  43. Ford Otomotiv
  44. Panelsan
  45. Global Yatırım Holding
  46. Mavi Giyim 
  47. Doğuş Otomotiv

Tüm Yatırımcıların Dikkatine

Tüm Yatırımcıların Dikkatine

2024 yılında en çok artacak hisseler konusunda yer verdiğimiz içerikler, uzmanların yorumları dahilinde yazılmıştır. Yani burada yazan hisse senedi seçeneklerinin hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir. Sadece, tahminlere dayalı ve uzman yorumlarından da faydalanılarak fikir maksadıyla siz değerli okurlarımızla paylaşılmıştır. 

Eğer kendi yatırımlarınızı hisse senedi yönünde değerlendirmek istiyorsanız, uzman tavsiyelerine mutlaka göz atmanızı öneririz. Konunun uzmanları, sizi süreçler dahilinde en iyi şekilde yönetecek ve kazanç sağlamanıza da öncülük edeceklerdir. Bu sayede siz de 2024 yılının hisse senedi bakımından kazanç sağlamayı başarmış kişileri arasında yer alabilirsiniz. 

Ayrıca sizin için hazırladığımız 2024 yılı yatırım önerileri başlıklı konumuzu da okuyabilirsiniz. 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir