1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çalışan Annelere 325 Euro Destek Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çalışan Annelere 325 Euro Destek Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çalışan Annelere 325 Euro Destek
Çalışan Annelere 325 Euro Destek
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışan annelere 325 Euro destek yapılacağı konusuyla ilgili tüm ayrıntılar belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma sürecinde olan kadınları desteklemeye devam ettiklerini belirtti. Bu kapsamda, İstanbul, Ankara ve İzmir şehirlerinde yaşayan, 12 ay boyunca çalışan annelere 325 Euro (11 bin 339 TL) destek yapılacağı açıklandı. Peki, çalışan annelere 325 Euro destek ödemedi başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları nelerdir? İşte tüm bu soruların cevapları…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın duyurusuyla birlikte Çalışan annelere 325 Euro destek ödemeleri konusundaki araştırmalar da artmış vaziyette. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Avrupa Birliği Destekli bu proje kapsamında, İstanbul, Ankara ve İzmir şehirlerinde yaşayan 7 bin sigortalı anne için 12 ay boyunca 325 Euro destek ödemesi sağlayacak. Peki, çalışan annelere 325 Euro destek ödemesi başvuru şartları nelerdir? İşte bu soru çok merak ediliyor. 

Çalışan Annelere 325 Euro Destek
Çalışan Annelere 325 Euro Destek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın Duyurusu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan annelere destek ödemesi kapsamında detaylı açıklamalarda bulundu. 

Bakan Işıkhan, yapmış olduğu bu duyuruda şu ifadelere yer verdi;

“Çalışma hayatının her kademesinde kadınları desteklemeye devam ediyoruz.

Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla;

Çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek için anneleri destekliyor, kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlıyoruz. Projemizin ikinci dönemine başvurular bugün itibarıyla başlıyor.

Proje kapsamında; Ankara, İstanbul ve İzmir’de, 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro (11.339 TL) destek sağlanacak.

Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikini de sağlamayı hedeflediğimiz projeden toplam 7 bin kadın faydalanacak.

Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) kapsamında başvuruları aşağıdaki link aracılığıyla e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz.”

Çalışan Annelere 325 Euro Destek Başvurusu Nereden ve Nasıl Yapılır?

Çalışan annelere 325 Euro destek başvuruları, Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) kapsamında gerçekleştirilmektedir. Çalışan annelere destek başvuruları, www.sgk.gov.tr veya e-Devlet üzerinden yapılacaktır. Anneler, bu projede almış oldukları destek ödemesi sayesinde, çalışma hayatlarından da kopmak zorunda kalmayacaklardır. Aynı zamanda eğitimli ve sertifikalı çocuk bakıcıları istihdamı da bu kapsamda desteklenmiş olacaktır. 

Çalışan Annelere 325 Euro Destek
Çalışan Annelere 325 Euro Destek

Başvuru işleminde, ön kayıt yapılmadan önce annenin ve çocuğun Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemindeki adres bilgilerinin güncelliğinden, çocuk ile aynı adreste göründüğünüzden ve ikametgâhın başvuru yapılacak ilde olduğundan emin olmak gerekiyor.

Başvuru işlemleri esnasında, sistem sizden ön kayıt anında bunun kesin şekilde sağlanması için bir kayıt randevusu oluşturmanızı isteyecektir. Eğer bu sistem tarafından istenmezse, işte o zaman “yedek liste” içerisinde olduğunuzu anlayabilirsiniz. Yedek listede yer alan bir anne olmak demek, herhangi bir boş kontenjanın oluşması durumunda ilan veya SMS yoluyla bilgilendirmek demektir. Tabii burada tüm işlemlerin bir sıraya göre yapıldığı da unutulmamalıdır. İlgili kayıt işlemleri sadece internet üzerinden gerçekleşeceği için herhangi bir kurumun kapısına gidilmesine de gerek yoktur.

ANNELERE 325 EURO DESTEK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

Çalışan Annelere Destek Projesi 3 Büyük Şehirde 12 Ay Boyunca Uygulanacak! 

Çalışan annelere destek kapsamında, üç büyük şehirdeki annelere ödeme yapılacaktır. İstanbul, Ankara ve İzmir’de yaşayan anneler, çalışıyor olmaları durumunda 12 boyunca verilecek 325 Euro’luk bu destek ödemesine başvuruda bulunabilirler. 

Çalışan Annelere Destek Ödemesi Şartları Nelerdir?

Çalışan Annelere 325 Euro Destek
Çalışan Annelere 325 Euro Destek

AB’nin finansman sağladığı bu proje, birtakım başvuru şartlarını da mecburi kılmaktadır. Bu projeden faydalanmak isteyen annelerin şu şartları yerine getiriyor olması gerekir;

  • Başvuru tarihi itibarıyla (ön kayıt anında) 0-24 ay aralığında (24’üncü ay dahil) çocuğunuzun olması,
  • Ankara, İstanbul ve İzmir illerinden birinde ikamet etmeniz,
  • Çocuğunuzla aynı evde ikamet etmeniz,
  • Bekar anneyseniz çocuğunuzun velayetine sahip olmanız ve çocuk ile aynı adreste yaşamanız,
  • En geç kesin kayıt tarihi itibarıyla bir işverene bağlı olarak tam zamanlı veya yarı zamanlı çalışıyor olmanız (SGK’ya devri yapılmayan banka sandıklarına tabi olanlar hariç tüm 5510 sayılı Kanun kapsamındaki 4/a sigortalılar),
  • Tam zamanlı çalışıyor iseniz bir eğitimli çocuk bakıcısını tam zamanlı sigortalı olarak çalıştırmanız,
  • Yarı zamanlı çalışıyor iseniz bir eğitimli çocuk bakıcısını yarı zamanlı sigortalı olarak çalıştırmanız,
  • SGK kayıtlarına göre proje döneminde analık izninde olmamanız,
  • Bakıcınızın ücretini en az asgari ücret düzeyinden ödemeniz (yarı zamanlı çalışan bakıcılar için asgari ücretin yarısı kadar) ve
  • Proje kapsamında bakıcı olarak çalışmamanız gerekmektedir.

Çalışan Annelere 325 Euro Destek konusuna ek olarak, yine sizler için hazırladığımız Sağlık Bakanlığı İşçi Alımı konulu içeriğimizi de okuyabilirsiniz.  

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir