1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dilan Polat Tahliye Edilecek

Dilan Polat Tahliye Edilecek

Dilan Polat Tahliye
Dilan Polat Tahliye
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kara para akladığı gerekçesiyle 2023 yılının Kasım ayından bu yana hapiste olan Dilan Polat, mahkeme kararıyla tutuksuz yargılanacak. 

Merkezi İstanbul olan 6 ilde, 1 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da dahil olduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Bu suçlulardan 16’sı, 5 Kasım 2023 tarihinde tutuklanırken, hakimlik tarafından da 27 şirkette kayyum ataması gerçekleştirildi. 

Dilan Polat, tutuklanmasının ardından cezaevindeki hayatıyla sıklıkla gündeme gelmekteydi. Bu olayda Sıla Doğu tahliye olsa da Dilan Polat’ın tutuklu yargılanması devam etmekteydi. 

Hatta kendisinin hapishane içerisinde sağlık sorunları yaşadığı ve kendine zarar verdiği de çıkan haberler arasındaydı. Ancak mahkeme, tahliye taleplerine aldırış etmeyerek Dilan Polat’ın tutukluluğunu devam ettirmişti. 

Dilan Polat
Dilan Polat

Dilan Polat, Engin Polat ve 5 tutuklu sanığın avukatları, dava dahilinde düzenlenen Mali Suçları Aştırma Kurulu raporu sonrasında 19 Temmuz günü müvekkillerinin tutuklu yargılanmasına yönelik olarak, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesinde itirazda bulunmuştu.

Mahkeme ise bu itirazı aynı gün içerisinde değerlendirmiş ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 4 sanık hakkındaki itirazları reddetmişti. 

Mahkeme, şimdi ise Dilan Polat’ın tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Engin Polat’ın annesi Şükran Polat, tahliye haberini “şükürler olsun” diyerek paylaştı. 

MASAK’a göre bu suç şu şekilde tanımlanıyor:

  • “5549 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinde, şüpheli işlem bildirimine ilişkin hüküm ihdas edilmiş ve yükümlüler nezdinde veya bunlar aracılığıyla yapılan veya yapılmaya teşebbüs edilen işlemlere konu malvarlığının yasa dışı yollardan elde edildiğine veya yasa dışı amaçlarla kullanıldığına dair herhangi bir bilgi, şüphe veya şüpheyi gerektirecek bir hususun bulunması halinde bu işlemlerin yükümlüler tarafından Başkanlığa bildirilmesinin zorunlu olduğu..”
  • “5549 sayılı Kanunun el koyma başlıklı 17nci maddesinde; aklama ve terörün finansmanı suçunun işlendiğine dair kuvvetli şüphe bulunan hallerde 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 128 inci maddesindeki usule göre malvarlığı değerlerine el konulabileceği hüküm altına alınmıştır.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir