1. Haberler
  2. Gündem
  3. Nesil Çalışkan Avam Kamarası’na seçilen ilk Türk oldu: Nesil Çalışkan kimdir?

Nesil Çalışkan Avam Kamarası’na seçilen ilk Türk oldu: Nesil Çalışkan kimdir?

Nesil Çalışkan kimdir
Nesil Çalışkan kimdir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’de genel seçimlerin sonucuna göre İşçi Partisi listesinden aday olan Nesil Çalışkan, uzun yıllar sonra parlamentoya giren ilk Kıbrıs Türk kökenli milletvekili oldu. Nesil Çalışkan, Baring bölgesinden seçilmiş olmasıyla birlikte, seçim bölgesindeki oyların da yaklaşık yüzde 45’ine denk gelen 16 bin 227 oyu almayı başardı. Kendisinin bu başarısından sonra, Nesil Çalışkan kimdir sorularında da artış yaşandı.  

Nesil Çalışkan Kimdir?

Nesil Çalışkan kimdir
Nesil Çalışkan kimdir

Nesil Çalışkan, Kuzey Kıbrıs’da dünyaya gelmiş Türk – Kıbrıslı kökenine sahip bir ailenin çocuğudur. Kendisi, Londra’nın Enfield kentinde büyümüştür. 2010 yılında Reading Üniversitesi’de Siyaset ve Uluslararası İlişkiler alanında Lisans derecesi almıştır. 2012 yılında ise London School of Economics’ten Siyaset ve İletişim alanında Yüksek Lisans derecesi almıştır. 

Nesil Çalışkan, 2010 ve 2011 yılları arasında Demokrasi ve Kampanyalardan sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmişti. Muhafazakar – Liberal Demokrat koalisyonu, bu süre zarfında öğrenim ücretlerine ve harcama kesintilerine karşı 2010 yılında Birleşik Krallık öğrenci protestoları düzenlendi. Nesil Çalışkan da o dönemlerde henüz genç yaşında olmasına rağmen protestolara katılanlar arasındaydı. 2004 yılında henüz 15 yaşındayken İşçi Partisi’ne katılan Çalışkan, o dönemden bu yana partinin her türlü seçim kampanyasında yer aldı. 2015 haziran-aralık ayları arasında Avam Kamarası’nda Parlamento Araştırmacısıydı ve ayrıca 2016’dan 2018’e kadar NHS’de görev aldı.

29 yaşındayken Enfield Konseyi Lideri seçildi. Mayıs 2023’te İşçi Partisi Yerel Yönetim Birliği (LGA) başkanı olarak seçildi ve Eylül 2023’ten bu yana İşçi Partisi’nin yönetim Ulusal Yürütme Komitesi’nde (NEC) yer almaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir